Selles postituses kirjutasin, kuidas ja milleks Insights for searchi kasutada. Lühidalt kokkuvõttes võimaldab see rakendus vaadata, millal teatud asju rohkem otsitakse. Proovige järgi ja vaadake, millal teie toodet või firmat rohkem otsitakse. Kui näete suvist otsingute tõusutrendi, siis peaksite suvel reklaamimisele rohkem rõhku panema. Ei ole eriline avastus, et jaanipäeva otsitakse rohkem enne jaanipäeva, jõule enne jõule jne, kuid mõni asi ei ole ilmne. Uuritavate sõnadega tasub jääda üpris üldiseks, kuna liiga väikese otsingute mahuga sõnadele graafikuid ei näe.



Kas teie klikkide ning näitamiste arv on viimasel ajal muutunud?

Kui te olete Insights for searchinga juba tutvunud, siis sellest veelgi olulisem on reaalne liiklus teie kontol. Tutvuge oma konto statistikaga ning vaadake, kuidas liikluse hulk muutunud on – kui suvel on oodata suurt tõusu või langust, siis tõenäoliselt on märgid selleks juba praegu olemas.

Kõik on selge, aga mis ma nüüd tegema peaksin?

Kui te saate suvel rohkem näitamisi – kontrollige kui palju te võimalikest näitamistest saate ning tõstke vajadusel päevaeelarvet, et te suurenenud liiklusest ilma ei jääks.

Kui saate suvel vähem näitamisi – kuna maksustamine on klikipõhine, siis tähendab väiksem liiklus lihtsalt väiksemaid kulutusi, sest te maksate ikkagi täpselt nende klikkide eest, mis te reaalselt saite. Samas teie ROI (return on investment ehk tulu investeeringult) jääb ikkagi samaks.


Lähete suvel pikemale puhkusele?

Kui te lähete puhkama ning oma AdWordsi kontole sel ajal ligi ei pääse, siis kontrollige kindlasti üle, et teie krediitkaart vahepeal läbi ei saa. Võimaluse korral soovitame alati lisada tagavara krediitkaardi, et teie reklaamid seisma ei jääks.